ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННИЙ АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ ПЦУ В ДЕНЬ ВІДЗНАЧЕННЯ 1035-Ї РІЧНИЦІ ХРЕЩЕННЯ РУСИ-УКРАЇНИ

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННИЙ АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ ПЦУ В ДЕНЬ ВІДЗНАЧЕННЯ 1035-Ї РІЧНИЦІ ХРЕЩЕННЯ РУСИ-УКРАЇНИ
28 липня 2023 р. у 1035-ту річницю Хрещення Руси-України та День Української Державності, коли свята Церква вшановує пам’ять святого Великого рівноапостольного князя Київського Володимира, керуючий Одеською єпархією Високопреосвященнійший Архієпископ Афанасій у супроводі секретаря Одеської єпархії протоієрея Теодора Оробця, співслужив Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за Божественною Літургією в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.
Предстоятелю Помісної Української Православної Церкви також співслужили єпископат і духовенство ПЦУ зі всієї України, а також Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.
Під час відправи Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.
Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика виголосив першосвятительське Послання з нагоди 1035-ї річниці Хрещення Руси-України.
Pоздрукувати матеріал