АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ ОСВЯТИВ ПРЕСТІЛ ТА ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ХРАМІ СВ.ЮРІЯ ПЕРЕМОЖЦЯ СЕЛА ЄГОРІВКА

АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ ОСВЯТИВ ПРЕСТІЛ ТА ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ХРАМІ СВ.ЮРІЯ ПЕРЕМОЖЦЯ СЕЛА ЄГОРІВКА
У неділю четверту після Пасхи, Про розслабленого, 07 травня 2023 року, на запрошення настоятеля храму святого Юрія Переможця села Єгорівка, Одеського району, Одеської єпархії, протоієрея Олега Сидоровича, Архієпископ Одеський і Балтський Афанасій освятив новий престол храму і очолив святкове Богослужіння.
Його Високопреосвященству співслужили: секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, настоятель храму протоієрей Олег Сидорович, благочинний Одеського району протоієрей Василь Єдин, благочинний міста Одеси протоієрей Роман Дорош, настоятель Свято-Успенського храму с.Болгарка протоієрей Володимир Кошарко, настоятель храму Різдва Богородиці с.Знам'янка протоієрей Миколай Стефанюк, настоятель храму Різдва Богородиці с.Новоукраїнка протоієрей Олег Свиридюк, протоієрей Анатолій Харук.
Під час освячення престолу звершено хресний хід зі святими мощами, на яких в подальшому буде звершуватися свята Літургія на новоосвяченому престолі.
На малому вході владика Афанасій, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України, вручив настоятелю храму отцю Олегу високу богослужбову нагороду - митру.
Архипастир привітав вірян, які численно зібралися на свято та закликав Боже благословення на настоятеля, меценатів та парафіян храму Божого, вручивши активним парафіянам Церковні відзнаки і нагороди!
У свою чергу настоятель, отець Олег, подякував Високопреосвященному владиці, духовенству та людям за допомогу в обновленні старовинного храму.
Завершилось святкове Богослужіння виголошенням уставного многоліття.
Pоздрукувати матеріал